Selecteer een pagina

Over Bart

Bart, aangenaam. Uit 1984, want mijn geboortejaar hoort blijkbaar op een persoonlijke pagina. Doe ermee wat je wil.

Ik ben tekstschrijver en copywriter. Maar tegelijkertijd zóveel meer. Vader bijvoorbeeld, van twee schitterende kinderen waar ik niet genoeg tijd mee kan doorbrengen.

Verder houd ik van de natuur en van sporten. Vaak combineer ik die twee, bijvoorbeeld met bushcraften en hardlopen. En met een marathon-pr van 03:43:14 niet onverdienstelijk, al zeg ik ’t zelf.

Non-conformistisch past me trouwens ook goed. Soms zelfs een beetje meer dan goed voor me is. En ik stel meer waarom-vragen dan de gemiddelde tweejarige.

 Kennis en ervaring

Je hebt mensen die al op vijfjarige leeftijd weten wat ze later willen worden, als ze groot zijn. Mijn jongste broer is daar een goed voorbeeld van.

Zo iemand ben ik niet. Ik kende een allesbehalve standaard loopbaan. Ik neem je er in vogelvlucht mee doorheen.

Mijn eerste opleiding na de middelbare school was sociaal pedagogisch werk. SPW voor intimi. Diploma op zak en het heeft me een beter mens gemaakt. Maar toch was dit ’t niet.

Vervolgens was financiële administratie de opleiding die het moest zijn (wat ‘het’ ook mag betekenen). Spoiler: geen succes. Al ben ik wel analytisch aangelegd.

Van tekstschrijver naar marketeer (en terug)

In 2014 had ik genoeg van beroepskeuzetesten, loopbaanbegeleiders, hokjes en zelfopgelegde verwachtingen. Ik ben gaan schrijven. Eerst van me af, toen voor anderen. Voor online marketingbureaus bijvoorbeeld. En voordat ik ’t wist, stond ik kniediep in de wondere wereld van (online) marketing. En dat beviel me goed.

In de jaren erna ontwikkelde ik mezelf op alle gebieden waarmee ik in aanraking kwam. Van content tot SEO en van strategische bedrijfsvoering tot organisatiecultuur en verandermanagement. Gaandeweg ontwikkelde ik mijn eigen kijk op de wereld. Visie noemen ze dat.

Maar uiteindelijk betrapte ik mezelf erop dat dit het óók niet was. Marketing vond ik te ingewikkeld geworden; teveel gesjeesde afkortingen en bla bla. Daarom ben ik weer terug bij tekstschrijven. Maar wel met een enorme knapzak aan kennis en ervaring.

Enfin

Waar het op neerkomt is dit: tot op de dag van vandaag weet ik nog steeds niet exact wat ik wil worden, later als ik groot ben. En het is heerlijk om mezelf van die verplichting te ontslaan. Intussen doe ik waar ik goed in ben geworden, waar ik blij van word én waar ik anderen mee kan helpen. Tekstschrijven dus. En copywriting.

En verder

Is autodidact  |  Koopt structureel te veel boeken   Ride’s a bike instead of a car   Luistert snoeiharde metal én K3  Doucht koud maar is géén goeroe  Verslindt alles van Eindbazen en vindt Michel Vos de allerbeste podcasthost  |  Is niet goed in prietpraat   Schrijft normaliter niet in de derde persoon

In vogelvlucht

April 2023 – Heden

Contentmarketeer @ Oostendorp Autogroep 

Automotive

December 2021 – Heden

Voorzitter @ Stichting Pennut

Non-profit

Juli 2021 – Heden

Lid adviesraad @ Stichting CASTODIAN

Non-profit

Januari 2021 – juli 2022

Digital Media Manager @ GroenLinks Berg en Dal

Non-profit | politiek

November 2019 – april 2023

Marketingspecialist @ Krosto Techniek

Werving & selectie

Augustus 2018 – november 2019

Mede-eigenaar @ PuntenCo Branding & Marketing

Marketing

September 2017 – oktober 2018

Sr. contentspecialist @ Emixion

Online marketing

April 2017 – maart 2018

Kandidaat-raadslid @ GroenLinks Berg en Dal

Non-profit | politiek

Januari 2016 – april 2018

Secretaris @ GroenLinks Berg en Dal

Non-profit | politiek

Januari 2016 – maart 2018

Voorzitter kandidatencommissie @ GroenLinks Berg en Dal

Non-profit | politiek

September 2014 – Heden

Mede-eigenaar @ Pennut

Organisatieadvies

September 2014 – Heden

Freelance tekstschrijver & copywriter

Marketing

September 2014 – april 2016

PR & communicatie @ Stichting Nijmegen Blijft in Beeld

Non-profit | cultuur

Juni 2014 – augustus 2016

Financieel medewerker @ Goss International

Industrie

Maart 2014 – januari 2016

Online redacteur @ Ongekunsteld

Non-profit | Cultuur

Mei 2013 – februari 2014

Financieel medewerker @ Bowie Recycling

Industrie

Februari 2007 – april 2013

Financieel medewerker @ Vos Logistics

Transport

Studeert momenteel

  • Deep Democracy Level 1 @ Human Dimensions  |  Dec. 2023
  • Bedrijfskundig HRM @ Hogeschool Arnhem Nijmegen  |  Okt. 2023 – dec. 2023

Wat anderen schreven over mij

Anneke Daamen-Koster – Daamen & De Hazelaarshof

“Wij werken al weer een hele periode samen met Bart en dat is heel prettig.

Onze werkzaamheden in het Grondverzet in combinatie met (agrarisch) loonwerk zorgt voor een hele speciale dynamiek. Het is bij ons echt hollen of stilstaan, door de wisselde werken die wij uitvoeren hebben we nog wel eens spoedklussen en weten wij ‘s morgens nooit wat er allemaal nog bij komt op een dag.

Doordat Bart heel flexibel is en echt de moeite heeft genomen om ons bedrijf en onze medewerkers te leren kennen, was dit voor hem geen probleem.

Hij heeft zich letterlijk tussen de werkzaamheden begeven door foto’s te maken op locatie en zo het bedrijf ‘eigen gemaakt’, waardoor hij ook snapt dat als je afhankelijk bent van het weer, dat niet altijd alles netjes kan inplannen.

De Social media posts en nieuwsbrief zijn inmiddels geïntroduceerd en worden goed gelezen!

Ons bedrijf heeft zijn identiteit behouden en ik kan de posts allemaal net zo aanpassen als ik wil, Bart heeft veel geduld als ik alles weer eens om wil gooien omdat er bijvoorbeeld een nieuwe machine tussendoor moet om te promoten…”

Niels Luyt – Krosto Techniek

“Bart verzorgt o.a. voor ons de advertenties op de Krostowebsite. Ik heb Bart de afgelopen periode ervaren als een flexibel persoon die graag met ons meedenkt. Zijn werk levert hij snel op en hij doet echt wat met de feedback of de vragen die hij krijgt. Dit maakt hem tot een prettig persoon om mee samen te werken.

Marjolein Koenen – VEM Vitaal

“De samenwerking met Bart is erg prettig. Vanaf het begin heeft hij geprobeerd om de branche en mijn product te begrijpen. Dat is belangrijk omdat we daardoor snel kunnen schakelen. Door zijn social media en marketing kennis is hij voor mij nu een grote steun op het gebied van campagnes en content. Toen ik net begon met mijn bedrijf heeft hij geholpen bij het opzetten van de huisstijl en een marketingkalender.
Bart weet waar hij het over heeft en kan dat helder en duidelijk overbrengen.

Karaman – Lion Internet

Wij hebben regelmatig teksten nodig voor diverse websites. Bart helpt ons op deskundige wijze met zeer professionele teksten. Hij schrijft op een mooie creatieve en betoverende wijze. Tot nu toe maken wij met alle plezier gebruik van zijn creatieve diensten. Bart bedankt!

Henk Bours – Texpertise

Bart heeft voor Texpertise de opzet van een brief aan alle klanten gemaakt, bovendien een korte vragenlijst over hoe de dienstverlening van Texpertise door de klanten wordt gezien. Bart is heel erg behulpzaam en meedenkend geweest en hij heeft mij zelfs uitzoekwerk voor het makkelijk en snel inzicht krijgen in de antwoorden op de vragenlijst uit handen genomen, hij komt zijn afspraken en deadlines nauwkeurig na en ook in het contact is hij heel plezierig, proactief en daardoor ben ik zeer tevreden over de brief en de vragenlijst, echt een co-creatie! Ik kan hem van harte aanbevelen.

Rob Verdonschot – 30 januari 2014

“Bart is een persoonlijkheid die een enorm draagvlak geniet binnen zijn omgeving. Door zijn integriteit en discrete en professionele communicatie, weet hij zijn doel op een effectieve manier te realiseren. In combinatie met een goede vakkennis en leergierigheid, beoordeel ik Bart als een ware professional die enorm goed tot zijn recht komt in een omgeving waarin functieverantwoordelijkheid, professionaliteit en proactiviteit worden aangemoedigd.”

Tamer Yenipazar – 18 april 2013

“I have been Bart’s supervisor for 2 years. I found him to be consistently pleasant, tackling all assignments with dedication.
Besides being a joy to work with, Bart is a take-charge person who is able to do his tasks with full focus. I highly recommend Bart for employment. He is a team player and would make a great asset to any organization.”

Timo Janssen – 9 april 2013

“I highly recommend Bart Balm as a candidate for employment.
Bart was employed by Vos Logistics at the accounting department. He was financial assistant with responsibility for Accounts Payable of several Vos Logistics Business Units from 2007 – 2013. I had the privilege of working with Bart at Vos Logistics in Oss for almost 3 years.

Bart has excellent communication skills (Dutch, Englisch, German). In addition, he is very organized, reliable and computer literate. Bart can work independently and is able to follow through to ensure that the job gets done. He is flexible and willing to work on any project that is assigned to him. Bart was very quick to volunteer and to assist other colleagues of the several international Vos Logistics companies, as well. He is positive and helpful and has never hesitated to provide support when needed.

Bart would be a tremendous asset for your company has my highest recommendation. If you have any further questions with regard to his background or qualifications, please do not hesitate contacting me.

Alex Wright – 23 augustus 2010

“I have worked with Bart from time to time for 3 years now. During this time I have found him to be friendly, dependable, trustworthy, hard working and professional, not to mention a very good friend of which I am extremely proud to have. Bart strives on new challenges and takes them head on. A very capable person in all that he does. He is a delight to work with and a delight as a friend.”

Contact

Samenwerken? Wil je me een bericht sturen? Dat kan bijvoorbeeld via dit contactformulier. Of je gebruikt die op de contactpagina, jij kiest.

Bart Balm
Rozenbroek 33
6596 DA Milsbeek